top of page
uudistus vit utan lotter.jpg

Saavutuksemme

Nuorelle siivet -arvan tuotoilla tuetaan urheilujärjestöjen tärkeää työtä sen eteen,
että jokainen lapsi ja nuori saa riittävästi liikettä arjessaan sekä mahdollisuuden harrastaa liikuntaa. Suomen Olympiakomitean ja 22 urheilujärjestön yhteistyönä on järjestetty monipuolista toimintaa ympäri maata.

Alla löydät esimerkkejä minkälaisia tapahtumia on järjestetty! 

Monta eri tapaa vaikuttaa

uimaliittokuva4.jpg
Uintitaitoja kaikille

Suomen Uimaliiton tavoitteena on kehittää sekä lasten että aikuisten uimataitoa. Perheet voivat osallistua yhdessä erilaisiin uintitapahtumiin ja pitää hauskaa yhdessä. Erilaisissa tapahtumissa voi uinnin lisäksi kokeilla myös muita vesiurheilulajeja, kuten uimahyppyä. Lapsille, jotka haluavat kilpailla, järjestetään kesäkuussa myös Rollo-uintikilpailu.

vauliikuntamaa.png
Liikuntamaa

Liikuntamaa on Paralympiakomitean tapahtuma erityistä tukea tarvitseville lapsille ja nuorille, jotka ovat kiinnostuneita liikunnasta ja heille sopivan lajin löytämisestä. Yli 30 eri liikuntamahdollisuuden avulla osallistujat pääsevät tutustumaan eri lajeihin. Liikuntamaassa on esillä urheiluseuroja, joilla on valmiudet ja halu ottaa erityistä tukea tarvitsevia lapsia joukkoonsa. Ilman varainkeruuta, kuten Nuorelle Siivet arpajainen, tapahtuman toteuttaminen olisi hyvin vaikeaa.

minisulkkis.jpg
Minisulkkis 

Minisulkkis on suunnattu alle 10-vuotiaille lapsille, ja sen tavoitteena on auttaa heitä oppimaan lajia ja ennen kaikkea löytämään sen pelaamisen ilo. Noin 30 seuraa järjestää tätä toimintaa ympäri Suomea. Harjoittelussa käytetään erilaisia, hauskuutta harjoitteluun tuovia apuvälineitä, esimerkiksi ilmapallot ja roikkupallot tuovat palloon osumisharjoitteluun onnistumisen iloa ja elämystä. Minisulkiksessa onkin kyseessä yhtä lailla nuorisokasvatuksesta kuin urheilun harrastamisestakin.

Valtti-ohjelma

Suomen Paralympiakomitean Valtti ohjelmassa etsitään erityistä tukea tarvitseville lapsille ja nuorille liikuntaharrastuksia. Ohjaajan avulla lapset ja nuoret voivat kokeilla erilaisia urheilulajeja. Valtti-ohjaaja on usein liikunnan-, kasvatuksen-, kuntoutuksen tai sosiaalialan opiskelija. Ohjaaja auttaa löytämään urheilulajeja, joista perhe ei välttämättä ole tietoinen ja joiden löytäminen on siksi vaikeaa. Ohjelman tavoitteena on löytää harrastus, jota lapsi haluaa jatkaa myös Valtti-jakson jälkeenkin.

TUL JoyGames

TUL JoyGames on tapahtuma kaikenikäisille. Sen avulla perheet voivat tutustua erilaisiin urheilulajeihin ja samalla tutustua uusiin ihmisiin, jotka tykkäävät samoista lajeista. Vaikka sinulla olisi suosikkilaji, pääset kokeilemaan muitakin lajeja, jotka eivät ehkä ole sinulle tuttuja. Tämä on huippu tapahtuma, jossa kaikki urheilulajit kohtaavat. TUL JoyGames on järjestetty kaksi kertaa vuodessa 2000-luvun alusta lähtien, ja osallistujia on ollut enimmillään 2000!

tul1.jpg
Leiritoimintaa

Suomen Työväen Urheiluliitto (TUL ) järjestää lapsille ja nuorille urheilu- ja eräleirejä sekä perheleirejä ympäri vuoden. Leirit eivät ole lajikohtaisia, leireillä tutustutaan eri lajeihin, opiskellaan kädentaitoa ja liikutaan luonnossa. Eri leireillä lapset tutustuvat uusiin ihmisiin eri puolilta Suomea, oppivat uusia taitoja ja tutustuu uusiin lajeihin. Yhdessä lapset luovat unohtumattomia muistoja! 

Kultahippu

Suomen Ampumaurheiluliiton SAL alle 14-vuotiaille suunnattu seuratoiminta on iloista nuorisokasvatusta.  Ampuma-joukkueissa ja -kisoissa mukana oleminen opettaa lapsille yhteishenkeä ja myös häviämistä. Ampuma-urheilussa kehitetään myös keskittymistä ja rauhoittumista samalla, kun lapset tutustuvat uusiin ihmisiin. Joskus kilpailuissa voittaa ja joskus ei. Tärkeintä on, että kaikilla on kivaa. 

koululentis.jpg
Koululentis

Koululentisviikolla lentopallo on teemana liikuntatunneilla sekä välitunneilla. Pallotemput, temppuradat ja helpot pelisovellukset ja lentisturnaus viikon päätteeksi innostaa lapsia lentopallon harrastamiseen ja seuratoimintaan. Koululentisviikolla koululaisten liikuntatunnit sisältävät sopivasti leikkiä ja pelaamista. Tämä on mainio tapa saada lapset innostumaan urheilusta ja jatkaa urheilun parissa viikon jälkeenkin. 

Lentis-Liikkari

Lentis-liikkarissa lapset harjoittelevat pallonkäsittelyn perustaitoja. Samalla lapset harjoittelevat myös lentopallon perustaitoja. Lentopalloliitto tarjoaa seuroille ohjeet ja materiaalit onnistuakseen työssä lasten kanssa. Lapsille annetaan myös hauskoja harjoituksia, joita he voivat harjoitella kotona, jotta urheilu olisi osa arkea! 

Lisää kertomuksia tulossa pian! 

bottom of page