top of page
uudistus vit utan lotter.jpg

Vad har vi uppnått

Intäkterna från Nuorelle Siivet stöder idrottsorganisationernas viktiga arbete för att uppnå att alla barn och ungdomar får tillräckligt med motion i vardagen och har möjlighet att delta i idrottsaktivitet. Finlands olympiska kommitté och 22 idrottsorganisationer har arbetat tillsammans för att kunna förverkliga ett brett utbud av idrottsverksamhet över hela landet.

Många olika sätt att påverka

uimaliittokuva4.jpg
Simkunnighet åt alla 

Finlands Simförbund har som mål att utveckla simkunnigheten hos både barn och vuxna. Familjer kan delta i olika simningsevenemang och ha roligt tillsammans. Förutom simning kan du också prova på andra vattensporter, t.ex. simhopp. För de barn som vill tävla ordnas även en Rollo-simningstävling i juni.

vauliikuntamaa.png
"Liikuntamaa"

"Liikuntamaa" är Paralympiska kommitténs evenemang för barn och ungdomar med funktionsvariation som är intresserade av idrott och av att hitta en idrottsgren som passar dem. Med mer än 30 olika idrottsmöjligheter kommer deltagarna att kunna bekanta sig med olika idrottsgrenar. "Liikuntamaa" kommer att presentera idrottsföreningar med resurser och vilja att välkomna barn med särskilda behov. Utan bl.a. Nuorelle Siivets ekonomiska stöd skulle det vara mycket svårt att utföra evenemanget.

minisulkkis.jpg
"Minisulkkis" 

"Minisulkkis" riktar sig till barn under 10 år och syftar till att hjälpa dem att lära sig sporten och, framför allt, upptäcka glädjen i att spela den. Omkring 30 föreningar runt om i Finland organiserar denna aktivitet. I träningen används en mängd roliga hjälpmedel, såsom ballonger och hängande bollar, som ger glädje och upplevelse av framgång till bollträffsträningen. "Minisulkkis" handlar därför lika mycket om ungdomsutbildning som om idrott.

"Valtti"-program

Finlands Paralympiska Kommittés Valtti-program hittar idrottsaktiviteter för barn och ungdomar med funktionsvariation. Med hjälp av en instruktör kan barnen och ungdomarna prova på olika idrottsgrenar. Valtti-instruktören är ofta en studerande inom idrott, pedagogik, rehabilitering eller socialt arbete. Instruktören hjälper till att hitta idrottsgrenar som familjen kanske inte känner till och som därför är svåra att hitta. Målet med programmet är att hitta en hobby som barnet vill fortsätta med efter Valtti-perioden.

"TUL JoyGames"

TUL JoyGames är ett evenemang för alla åldrar. Evenemanget ger familjer möjlighet att lära sig om olika idrottsgrenar och samtidigt träffa nya människor som gillar samma sporter. Även om du har en favoritsport kan du prova andra grenar som du kanske inte är bekant med. Det här är det ultimata evenemanget där alla idrotter möts. TUL JoyGames har arrangerats två gånger per år sedan början av 2000-talet, med som mest 2000 deltagare!

tul1.jpg
Lägerverksamhet

 Arbetarnas Idrottsförbund i Finland (TUL ) ordnar idrotts- och specialläger för barn och ungdomar samt familjeläger under hela året. Lägren är inte idrottsspecifika utan används för att bekanta sig med olika sporter, lära sig praktiska färdigheter och vara utomhus. På de olika lägren träffar barnen nya människor från hela Finland, lär sig nya färdigheter och bekantar sig med nya idrottsgrenar. Tillsammans skapar barnen oförglömliga minnen!

"Kultahippu"

Finlands Skyttesportförbund SAL:s klubbverksamhet för barn under 14 år är en glädjefylld form av ungdomsfostran. Deltagande i skyttelag och -tävlingar lär barnen att arbeta tillsammans och även att förlora. Skytteidrott utvecklar också koncentration och lugn samtidigt som barnen introduceras till nya människor. Ibland är tävlingarna vinnande och ibland är de inte det. Det viktigaste är att alla har roligt.

koululentis.jpg
"Koululentis"

Under skolans volleybollvecka är volleyboll temat på idrottslektionerna och under rasterna. Bolltricks, hinderbanor och enkla spel samt en volleybollturnering i slutet av veckan inspirerar barnen att delta i volleybolls- och föreningsaktiviteter. Under skolveckan med volleyboll innehåller idrottslektionerna en blandning av lek och spel. Detta är ett utmärkt sätt att få barnen att bli intresserade av idrott och få dem att fortsätta spela efter att veckan är slut.

"Lentis-Liikkari"

I "Lentis-liikkari" tränar barnen de grundläggande färdigheterna i bollhantering. Samtidigt övar barnen också på de grundläggande färdigheterna i volleyboll.Volleybollförbundet förser föreningarna med instruktioner och material för att arbeta framgångsrikt med barn. Barnen får också roliga övningar att göra hemma för att göra idrotten till en del av vardagen!

Mera berättelser kommer snart!

bottom of page